Joel Törrönen

Olen 31-vuotias muotoilija (AMK) ja osuuskuntayrittäjä Turusta.

Synnyin Mikkelissä, mutta tuosta Etelä-Savon kaupungista minulla ei ole muistikuvia, sillä lapsuuttani vietin jo länsirannikolla. Turkuun päädyin opiskelujen kautta kymmenisen vuotta sitten; kaunis kaupunki ja sen vilkas kulttuurielämä veivät sydämeni.


Koulutukseltani olen muotoilija (amk) ja artesaani. Vuonna 2020 pandemia jylläsi myös minun työni uuteen uskoon: vakituinen työ vaihtui itsensätyöllistämiseen, kun perustimme varsinaissuomalaisten kulttuurityöläisten kanssa Turkuun uuden osuuskunnan.

Luottamustoimet


2020 - Kulttuuriosuuskunta Vastavärit, hallitus ja perustajajäsen

2020 - Turku Pride ry, hallitus

2019 - Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret, pj

2018 - Varsinais-Suomen Vasemmistonuoret, vpj


Lisäksi olen toiminut aktiivisena kulttuuriyhdistyksissä, esimerkiksi harrastajateatterin ja opiskelijakuoron hallituksissa.

Harrastan:


Vaikka yhdistystoiminta on rakas harrastukseni, ehdin tehdä vapaa-ajallani muutakin. Laulan lauluryhmässä, rentoudun juoksulenkeillä ja nautin käsin tekemisestä, esimerkiksi ompelemisesta ja maalaamisesta. Viime aikoina olen löytänyt nörttiminäni uudelleen, kun olemme alkaneet pelata ystäväporukalla pöytäroolipelejä.


Miksi Vasemmistoliitto?


Tieni Vasemmistoliittoon kulki Vasemmistonuorten kautta. Olen punavihreä, joten solidaarisuutta ja ympäristöarvoja yhdistelevä puolue tuntui heti poliittiselta kodilta. Arvostan Vasemmistoliiton inhimillistä ja tinkimätöntä työtä yhdenvertaisuuden puolesta; eriarvoisuuden kitkeminen hyödyttää meitä kaikkia.